Navštiv nově také naší prodejnu na Praze 2, Londýnská 81 s otevírací dobou Po-Pá 10-18h. Těšíme se na Tebe.

S přírodou na cestě k poznání

S PŘÍRODOU NA CESTĚ K POZNÁNÍ

Téma osobního rozvoje je dnes velmi frekventované, diskutované a žádané. Je to v pořádku, protože je pro každého z nás velmi užitečné věnovat pozornost sami sobě. Při vědomé pozornosti máme velkou šanci objevit, poznat a v praktickém životě využít své dary, schopnosti a přednosti. Slovo „vědomá“ je důležité a hraje velkou roli. Naše poklady bývají většinou ukryty za naučenými vzorci myšlení a jednání. Teprve až tehdy, když nás začne něco trápit a objeví se problémy se zdravím, které nás omezují a brání nám prožívat život podle našich představ, potom máme šanci se zastavit a zajímat se o to, jak se uzdravit.

Hrnek_malý

Máme vlastně dvě možnosti. Ta první je zdánlivě rychlá, účinná, spolehlivá a přesvědčivě koresponduje s uspěchanou atmosférou a chvatem dnešních dnů. Podporuje ji naše netrpělivost a touha po rychlém a jednoduchém řešení. Rozhodneme se, že spolkneme tabletku a jsme si jisti, že máme vyhráno. Někdy je opravdu nezbytné užívat léky, které nám lékař doporučí. Je to v pořádku, nicméně stále existuje i druhá možnost a nezřídka se stane, že dojde k ideálnímu spojení obou způsobů.

Druhá varianta neslibuje úlevné řešení na počkání. Rozhodneme-li se jít přírodní cestou a máme-li v úmyslu využít kouzelné moci bylinek, čeká nás cesta možná delší, zato mnohem užitečnější. Jemnější vibrace přírodní energie, rostlin i stromů dokáží navodit postupné naladění našeho těla i mysli v souladu s přirozenými procesy, které jsou naší součástí. Vždycky byly a nikam nezmizely.

roduslava_tinktura z medvediho cesneku_1

Ruku v ruce s působením přírodních zdrojů se můžeme vydat na cestu jejich postupného odkrývání. Dnes je již obecně známo, že příčiny nemoci pramení v „hlavě“, tedy v naší psychice. Věděli to s jistotou již naši předkové a tuto moudrost vtiskli do přísloví, která dodnes používáme. Říkáme je ovšem automaticky, nevědomě, a proto nám jejich pravý smysl často uniká.

„Veselá mysl, půl zdraví. Leží mu to v žaludku. Nese si to na bedrech.“

Nevnímáme určitou poetiku, životní moudrost a poznání, která jsou v nich skryta. Pod povrchem, v hlubším zamyšlení a vnímavé pozornosti můžeme cítit nejen otisk životního poznání, ale také citlivost a pokoru, s jakou byla vytvořena.

Dnes používáme složité metody k tomu, abychom si udrželi duševní zdraví. Stále přemýšlíme, přemítáme a shromažďujeme informace. Abychom obstáli, udrželi si moderní životní standart a naplnili své často přemrštěné potřeby, nakládáme si stále víc a víc úkolů, práce a zapomínáme odpočívat.

Není potom divu, že si takový způsob života vybere svoji daň. Necítíme se dobře na těle ani na duchu. Trápí nás fyzické i psychické problémy a začínáme hledat cestu, řešení, jak znovu nabýt své ztracené zdraví a být ve své síle.

A právě v takovém okamžiku máme ideální možnost využít tradiční zdroje léčby v dnešní moderní společnosti k tomu, abychom díky nim uspěli, dostáli složitým požadavkům v zaměstnání, prožívali spokojené vztahy a našli vyvážený způsob našeho současného bytí.

S pomocí energie bylinných přípravků máme možnost se krok za krokem vlastním a jedinečným způsobem potkávat se svým nitrem. Počáteční zdánlivá zhoršení potíží či nečekaná setkání se svými stíny nás spolu s podporou zdrojů z přírody povedou vlastní vnitřní cestou k jejich poznání, transformaci a přijetí. Pomohou změnit škodlivé návyky, staré a nefunkční modely myšlení. Možná si projdeme nepohodlím, bolestí, určitým diskomfortem, které bychom při rychlém užití tabletky nepoznali. Buďme si však jisti, že taková úleva by byla jen zdánlivá a dočasná. Nechtěný a neviděný problém, pravá příčina potíží, by se o svoji pozornost s vytrvalým úsilím a s jistotou přihlásila znovu a  důrazněji.

roduslava_telovy olej_1

Díky moderním technologiím, které dokáží zachovat v maximální míře původní účinné přírodní látky, máme dnes možnost široké nabídky bylinných preparátů v různých, pro každého z nás vhodných a přijatelných podobách. A je milé si všímat, že stále přibývá svědomitých a zodpovědných výrobců, kteří své produkty tvoří se samozřejmou poctivostí, lidskou empatií a s cílem opravdu účelné pomoci těm, kteří ji potřebují.

A tak si i my, kteří se čas od času potkáváme s neduhy, zdravotními problémy a potížemi, máme možnost najít a vybrat takové výrobky, v nichž cítíme právě zmíněný osobní přístup jejich tvůrců. Věřte, že je určitě poznáte a cestu si k vám vlastně najdou sami.

Autorka: Romana Junková

dekor