Navštiv nově také naší prodejnu na Praze 2, Londýnská 81 s otevírací dobou Po-Pá 10-18h. Těšíme se na Tebe.

Co přínáší jaro

Co přináší jaro?

Jaro bude vždycky jarem a od nepaměti je vlastně stále stejné.

Milí přátelé, nemůžete se dočkat? Já také ne a letošní jaro vyhlížím obzvláště netrpělivě. Potřebuji sluníčko, zpěv ptáků, všechny odstíny zelené. Jakoukoli i sebenepatrnější známku jara vítám a raduji se. Protože ať se děje cokoli, myslím tím opravdu cokoli, co má na nás vliv, ať už se děje vně či uvnitř nás, nic z toho nemůže ovlivnit Přírodu a její tvoření, její Život, rašení, obnovu a zrození.

roduslava_25

 Jak jednoduché a prosté. Zdálo by se, že stačí vyjít kousek za město, nebo jen do parku, poslouchat, vnímat a dívat se. A co nám teprve daruje les, louky, řeky? Příroda je příroda a i tam, kde je do jejího čistého lůna daleko, rozdává, co může.

Rozdává, co má. Nabízí tam, kde má sama dostatek. Rozdělí se s radostí a bez podmínek, jakmile cítí, že jí to její zdroje dovolují.

Milý člověče, vezmi si, co potřebuješ. Nalož s mou nabídkou, jak uznáš za vhodné. Nechť ti pomůže po náročné a vyčerpávající zimě doplnit to, co jsi vyčerpal. A zvaž, až se sám nasytíš a budeš se cítit dobře, zda-li ti tvé vlastní zdroje dovolí podělit se o to, co ti přebývá. Protože jen tak a jen tehdy můžeš rozdávat, aniž bys ublížil sám sobě. Jen tak a jen tehdy je tvá pomoc využita. Tam, kde jsi naplněn laskavostí sám k sobě v autentičnosti a pravdivosti, je tvá pomoc ryzí. Bez energetického dluhu, chceš-li to vnímat také z této stránky Rovnováhy a Jednoty.

Dluhy nemá nikdo rád. Už je to tak zařízeno, že přijde čas, kdy je bude třeba splatit. A může být, že se tak stane tehdy, kdy to nejméně čekáme, kdy se nám to nehodí. Přimlouvám se proto, nedělejme je.

Podívejme se na Přírodu. Kdy nám dává svoji sklizeň? A co dělá po té, co své dary odevzdala a nemá již nic, o co dále by se s námi rozdělila? Ukládá se ke spánku, aby doplnila své vyčerpané zdroje a s jarem se mohla opět podělit. Příroda dluhy nedělá. Ví s jistotou, kdy je třeba říci.

roduslava_30

Milý člověče, víc nemám. Je nad mé síly se o tebe teď dál starat. Vystač, prosím, s tím, co máš nyní. Musíš být rozumným hospodářem, abys dočkal jara a já tě znovu obdaruji tím, co budu mít, až se dosytím.

Dovolme si, milí přátelé, vyslechnout moudrost Přírody. Je tam vše, co právě teď potřebujeme. Nic více, nic méně.

Přeji nám všem, ať se nám moc hezky naslouchá. Za chvíli už se objeví ta kýžená zelená, sluneční paprsky zesílí, ptáci se rozezpívají. Jarní déšť smyje zimní prach, uschlé listí a připraví vláhu pro rostliny, které nyní na ni ještě čekají bezpečně ukryté v zemi.

Vše má svůj čas a dluhy nemá nikdo rád

Autorka: Romana Junková