Popis
Jaroslav Svoboda, uznávaný odborník z oblasti permakultury a přírodních zahrad, srozumitelne vysvětluje základní pravidla fungování přírody, při jejichž dodržení je velmi snadné vytvářet krásné jedlé a přírodní zahrady.
Kniha se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.
Osvětluje plánování jednotlivých druhů zelenin, jejich kombinace vzhledem k praktičnosti a kráse, střídání v jednom roce i v průběhu let. V knize je vysvětlen pojem záhonoviště, ale také například to, jak si lze udělat v části zahrady nebo rodového statku zeleninový ráj s mnoha dalšími prvky (letní kuchyní, altánem, skleníkem, vodními záhony, pařeništěm, kůlnou, kompostovištěm, bylinkovou částí, trvalkovou částí, sklípkem, oplocením a zídkou).
Autoři se věnují také tomu, jak chovat kachny či slepice a vhodně je začlenit do pěstitelského systému. Jednotlivé zeleniny budou v knize podrobně popsány – najdete návod na jejich pěstování, možnosti volby odrůd a forem. Autoři předkládají osvědčené recepty na zpracování úrody: raw, smoothies i chutná vařená veganská jídla – nejlépe taková, která se snadno připraví v letní kuchyni nebo v altánku přímo u záhonů. Kniha bude natolik lákavá, že zeleninu začnou pěstovat i lidé, které by to nikdy předtím ani nenapadlo.
Autor: Jaroslav Svoboda, Lada Svobodová
Stran: 544
Formát: 206x244mm
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.